Jump to content
Sign in to follow this  
selcuk1709

Bugün ne pişirdiniz?

Recommended Posts

byesiler    456
byesiler

Altyazı.org'da bir kahve başlığı vardı.  Soracak burayı buldum. Şimdi ben kahve kavuracağım ama  ilkel yöntemler ile nelere dikkat etmeliyim. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
elbais    1,705
elbais
byesiler, 29.06.2017 - 19:39 tarihinde yazdı:

Altyazı.org'da bir kahve başlığı vardı.  Soracak burayı buldum. Şimdi ben kahve kavuracağım ama  ilkel yöntemler ile nelere dikkat etmeliyim. 

 

Yakmamaya çalışalım :tesbihleyo:

Share this post


Link to post
Share on other sites
awalanche    323
awalanche
byesiler, 29.06.2017 - 19:39 tarihinde yazdı:

Altyazı.org'da bir kahve başlığı vardı.  Soracak burayı buldum. Şimdi ben kahve kavuracağım ama  ilkel yöntemler ile nelere dikkat etmeliyim. 

 

Ne kadar ilkel bir yöntem? Tavada kavurucaksan bu konuşma burada bitmiştir. :oleyoel:

Share this post


Link to post
Share on other sites
H5N1    256
H5N1

Pazar günü can sıkıntısından dedim bir paket milföy harcayayım.

İçini ıvır zıvır doldurup verdim fırını.

https://drive.google.com/open?id=1G3EUFW0GQ0Hf95Cd0ihEE9j6QkdZ2SRo

https://drive.google.com/open?id=1__VqmPqlvtw8pkUV37qSUa5ovezmWvtS

https://drive.google.com/open?id=1wmhhiIwWkBN7xJZ3RRbiYi7pNPgpdDfV

https://drive.google.com/open?id=1161NhNwpwf2uIM6K6bhAaCJ2eVQ2CTX4

https://drive.google.com/open?id=1Oo_2KWRR8pSmMY2mdmrp8hIKB_O5nL5Z

 

Bir adet patatesi soyup yine aynı soyma aparatı ile ince ince kıyıp suda hafif haşladım.

Sonra patateslerin suyunu süzüp bir kenara koyduk.

Patateslerin 20 - 25 dakikalık milföy pişme süresinde çiğ kalmasından endişe ettim ve o yüzden biraz haşlamakta fayda gördüm.

İçine kıyılmış sosis, domates, hafif haşlanmış patates ve üzerine de çedar peyniri koyup pide şeklinde uçlarını birleştirip kapadım.

Tabi öncesinde milföyün en altına ince bir biber salçası sürdüm. Domates salçası sürecektim bulamadım.:)

İç malzemeyi hayal gücünüze göre siz belirleyin artık.

 

Milföylerinizi kullanmadan önce buzunun çözüldüğünden ve hemen hemen oda sıcaklığına geldiğinden emin olun yoksa pişerken kabarmaz.

Tepsi kirlenmesinden diye yağlı kağıt kullanmanızı tavsiye ederim epey kolaylık oluyor.

Önceden 200 derecede ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirdim. Bu arada pişerken sakın fırının kapağını açmayın. Finalde böyle bir şey oldu.

Üzerine yumurta sürüp biraz susam serpecektim ama bulamadım. Onun yerine biraz salça sürüp çörek otu attık.

https://drive.google.com/open?id=14HnbTqWfuiZQFpXKS7ToNFFw8ZuuwZz1

 

Kalan milföyleri ve iç malzemeyi de teflon tavada şöyle bir kavurduk ortaya çıkan sonuç fırındaki tepsiden daha bir güzel geldi bana.

Böyle de yapılabilirmiş.

https://drive.google.com/open?id=1HMyUorOb497owkSQBASXXr6ZBfv4DPVl

https://drive.google.com/open?id=1AHW7IhhXm4sIWsKbB3z0SXhHnECOFIU3

Edited by H5N1
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
d3d3    402
d3d3

burası çok boşlanmış, evlendi mi herkes :oleyoel:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kill Master    1,818
Kill Master

Bugün değil ama bir ara pırasa yemeği yapmıştım. Makarnayı falan yemekten saymadığım için bu güne kadar yaptığımın tek yemek o galiba. :dansaleyo:

Share this post


Link to post
Share on other sites
ismail0100    293
ismail0100

Bugün eşya taşıdığım için çok yoruldum ondan öğlen dürüm sipariş edip; akşamda peynirli yumurta yaptım :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
alpalp84    942
alpalp84

mercimek çorbası

mantar-tavuk karışımı sulu yemek

pirinç pilavı

 

Ben pişirmedim tabi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...