Jump to content

Hamurişi Kilo Yapmaz Efsanesini Yaratmaya Geldik!


elbais
 Share

Recommended Posts


  • Member ID:  75
  • Followers:  18
  • Content Count:  1,880
  • Content Per Day:  0.92
  • Reputation:   1,706
  • Days Won:  54
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

urunler_1_kiymali.jpg

 

Şimdi hepiniz bir koşu geldiniz ama konunun adı tuzaktı cancanlar...

Hamurişi yarım tepsiyi yiyip yatarsanız kilo yapar; hareket, jimnastik ve talim yaparsanız bişey yapmaz :good:

Poğaça, börek, çörekler buraya :25:

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  75
  • Followers:  18
  • Content Count:  1,880
  • Content Per Day:  0.92
  • Reputation:   1,706
  • Days Won:  54
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

İlk tarifte benden olsun, @Pirpir için geliyor:

 

12424404_1511996272442342_1996431036_n.jpg

 

Arkadaşlar bu güzelliğin adı Dızmana.. Bilmeyenler tanıştıklarına çok memnun olacaklar.

 

Yapımı çok kolay, kurgulamaya çok açık bir hamur işi.

 

Temel olarak bildiğiniz ekmek hamurunun içine istediğinizi koymaya dayanıyor :good:

 

Yapılışı şöyle;

 

Ekmek fırınından iki tane ekmek hamuru alın yada evde kendiniz tutun. Ben hamura bulaşmayı sevdiğim için sütlü hamur tutuyorum ;) 

 

Hamuru 1 saat kadar kabartın. Kabarmış hamuru yoğurmadan, ellerinizi yağlayarak el ayanızdan biraz küçük açın.

 

Şimdi burası tamamen hayal gücünüze bağlı, Balkanlarda yapılan bir hamur işidir bu ve orjinalinde iki malzeme ile yapılıyor. Peynir+maydanoz yada kavrulmuş kıyma.

 

Ben patates hariç her şekilde olanı yerim (patatesli börek bana yarım ekmek arası çeyrek ekmek yiyormuşum hissi veriyor). Bazen küp şeklinde doğradığım Cheddar peyniri koyuyorum içine, bazen kaşarla pastırma, kıyma, lor peyniri vs..

 

Dönelim işimize, el ayanızdan küçük açtığınız hamurun içine malzemenizden koyuyor ve bohça gibi kapatıp top haline getiriyorsunuz. Tepsiye biraz aralıklı diziyoruz, çünkü ikinci bir kabartma daha yapacağız. 

 

Şimdi bir kaba 3,4 kaşık yoğurt, 2 yumurta, bir miktar çiçek yağ, tuz koyup çatalla kabaca çırpın.

 

Kabarmış olan tepsinizin üzerine güzelce sosumuzu döküyoruz, üzeri için gene ne varsa serpiyoruz, susam, haşhaş, çörek otu..

 

175 derecede ısıtılmış fırında, orta katta kızarana kadar pişiriyoruz.

 

Sonrası malum, hiç acımayın :butwhy:

 

Afiyet olsun :foleyo:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

  • Member ID:  138
  • Followers:  0
  • Content Count:  6,214
  • Content Per Day:  3.03
  • Reputation:   2,486
  • Days Won:  115
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Şöyle bir HORT yapayım. Ben bu başlığı görmemişim. Önüme 1 tepsi mantı vs. koyun. Gömerim. Kilo yapmaz böyle şeyler. Hamur işi iyidir, iyi. Yeyin guzu. :ole1:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...