Jump to content

Dönmüş Tavuk mu, Haşlanmış Tavuk mu; Tavuk Yemeklerimiz


elbais
 Share

Recommended Posts


  • Member ID:  75
  • Followers:  18
  • Content Count:  1,880
  • Content Per Day:  0.92
  • Reputation:   1,706
  • Days Won:  54
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

13133123_10154176821863151_4761835180319

 

Nasıl olursa olsun; güzeldir, yenilesidir :good:

Sadece Tavukla kısıtlamayın kendinizi, Hindi, Kaz, Ördek her türlü kanatlı kabulümüzdür ;) 

Edited by elbais
Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  138
  • Followers:  0
  • Content Count:  6,214
  • Content Per Day:  3.03
  • Reputation:   2,486
  • Days Won:  115
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Tavuğu halam kendi tavuklarından gönderirse, kazı da Kars kar görünce getirtirsem yerim. Bu şartlar karşılanırsa her türlü gömerim. Affetmem.  :dansoleyo:

Edited by Kill Master
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  126
  • Followers:  0
  • Content Count:  798
  • Content Per Day:  0.39
  • Reputation:   129
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Ağır ağır dönen tavuğun kokusu çok farklı oluyor ancak biraz saman gibi geliyor bana yavan tavuk. Ben sadece üst derisini yemeği çok seviyorum. Onun dışında dönmüş tavuk çok sevmem sadece deri kıtır kıtır ooohh miss :oleyo:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  35
  • Followers:  7
  • Content Count:  396
  • Content Per Day:  0.19
  • Reputation:   205
  • Days Won:  2
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Android

Biz dönerciyiz, O döndüğü sürece biz de yeriz :oleyo: 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  933
  • Followers:  0
  • Content Count:  160
  • Content Per Day:  0.08
  • Reputation:   79
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Aslında konuya hangi açıdan baktığınız önem kazanıyor.

 

Sağlık açısından bakarsanız (diyette olmazsa olmazlardandır) haşlanmış tavuk önem kazanır.

 

Lezzet açısından ise dönerek kızarmış tavuk tartışılmaz şekilde fark atar diyorum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  118
  • Followers:  11
  • Content Count:  2,772
  • Content Per Day:  1.35
  • Reputation:   1,920
  • Days Won:  43
  • With Us For:  2,052 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Device:  Windows

Öncelikle vereceğim tarif orjinal hali değil, benim katkı ve değiştirmelerimle bu hale gelmiştir.

Pekmezli Tavuk:

Malzemeler:

1) 3-4 Adet Patates    
2) 3-4 Adet irisinden Soğan   
3) 2-3 Adet Havuç      
3) 2-3 Adet Patlıcan 
4) 3 Adet Tavuk But  

Not: Tepsiye göre arttırılabilir.
 
Sos için Malzemeler:

1) Pekmez      : Yarım su bardağından biraz fazla
2) Zeytin yağı : Yaklaşık yarım su bardağı 
3) Soya sosu   : Yarım çay bardağından az
4) Toz kırmızı biber
5) Kara biber
6) Sarmısak tozu
7) Köri
8) Kekik

Sosu hazırlanışı ile malzeme sırası aynı olarak birleştirilir. İyice karıştırılarak sosun bütünleşmesi sağlanır.
Sonrasında tavuklar sos içine yatırılır. Bekletilirken ara ara tavuklar alt üs edilerek sosun tavukların içine işlemesi
sağlanır. Sos içinde beklemesi isteğe göre 1,5 saat ile 1 gece arasında değişir. Sabırsızsanız kısa yolda gidin :) 


Sebzelerin hazırlanışı ise gayet basittir. Önce tepsinin tabanına 2-3 milim kalınlığında ve yuvarlak olarak patatesleri dizin. 
Üzerlerine soğanları 1-2 milim kalınlığında yerleştirin. Onları üstüne de Havuçları inceden hallice olarak kesilmiş olarak dizin.
Son olarak patlıcanları da kızartma diliminden hallice olarak hepsinin üzerine koyarak bu işlemi de tamamlarız.

 

Sosta beklettiğimiz tavukları da hazırladığımız tepsinin üzerine yerleştirerek işlemi tamamlarız . Son olarak tavukları içinde beklettiğimiz sosu tepsideki sebzelerin üzerine dökerek ve tepsi tabanına yayılmasını sağlayarak bu güzel sosu ziyan etmemiş oluruz.  Bu aşamada tavuklarımız ve sebzelerimiz üzerine biraz tuz ilave edip üzerini de folyo ile kapattıktan sonra mahallemizdeki en yakın taş fırına veririz.

 

Yaklaşık 1-1,5 saat içerisinde yemeğimiz hazır olur. 

Yemeği yemeden önce 30-45 dakkika beklemek de nefaseti açısından yararlı olur.

Afiyet olsun. 

Not:  @elbais dostum maalesef foto yok. Açlığa yenik düştüm    :butwhy:

Edited by zarat
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

  • Member ID:  42,778
  • Followers:  0
  • Content Count:  55
  • Content Per Day:  0.04
  • Reputation:   1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1,455 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Her türlüsünü yerim :D
Edit: Yeteri kadar pişmiş olduğu sürece.

Edited by planetayfun
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...