Jump to content
Sign in to follow this  
elbais

Dönmüş Tavuk mu, Haşlanmış Tavuk mu; Tavuk Yemeklerimiz

Recommended Posts

elbais    1,705
elbais

13133123_10154176821863151_4761835180319

 

Nasıl olursa olsun; güzeldir, yenilesidir :good:

Sadece Tavukla kısıtlamayın kendinizi, Hindi, Kaz, Ördek her türlü kanatlı kabulümüzdür ;) 

Edited by elbais

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kill Master    1,767
Kill Master

Tavuğu halam kendi tavuklarından gönderirse, kazı da Kars kar görünce getirtirsem yerim. Bu şartlar karşılanırsa her türlü gömerim. Affetmem.  :dansoleyo:

Edited by Kill Master
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Black    128
The Black

Ağır ağır dönen tavuğun kokusu çok farklı oluyor ancak biraz saman gibi geliyor bana yavan tavuk. Ben sadece üst derisini yemeği çok seviyorum. Onun dışında dönmüş tavuk çok sevmem sadece deri kıtır kıtır ooohh miss :oleyo:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
darkness_age    200
darkness_age

Biz dönerciyiz, O döndüğü sürece biz de yeriz :oleyo: 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
hocam    79
hocam

Aslında konuya hangi açıdan baktığınız önem kazanıyor.

 

Sağlık açısından bakarsanız (diyette olmazsa olmazlardandır) haşlanmış tavuk önem kazanır.

 

Lezzet açısından ise dönerek kızarmış tavuk tartışılmaz şekilde fark atar diyorum.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
zarat    1,256
zarat

Öncelikle vereceğim tarif orjinal hali değil, benim katkı ve değiştirmelerimle bu hale gelmiştir.

Pekmezli Tavuk:

Malzemeler:

1) 3-4 Adet Patates    
2) 3-4 Adet irisinden Soğan   
3) 2-3 Adet Havuç      
3) 2-3 Adet Patlıcan 
4) 3 Adet Tavuk But  

Not: Tepsiye göre arttırılabilir.
 
Sos için Malzemeler:

1) Pekmez      : Yarım su bardağından biraz fazla
2) Zeytin yağı : Yaklaşık yarım su bardağı 
3) Soya sosu   : Yarım çay bardağından az
4) Toz kırmızı biber
5) Kara biber
6) Sarmısak tozu
7) Köri
8) Kekik

Sosu hazırlanışı ile malzeme sırası aynı olarak birleştirilir. İyice karıştırılarak sosun bütünleşmesi sağlanır.
Sonrasında tavuklar sos içine yatırılır. Bekletilirken ara ara tavuklar alt üs edilerek sosun tavukların içine işlemesi
sağlanır. Sos içinde beklemesi isteğe göre 1,5 saat ile 1 gece arasında değişir. Sabırsızsanız kısa yolda gidin :) 


Sebzelerin hazırlanışı ise gayet basittir. Önce tepsinin tabanına 2-3 milim kalınlığında ve yuvarlak olarak patatesleri dizin. 
Üzerlerine soğanları 1-2 milim kalınlığında yerleştirin. Onları üstüne de Havuçları inceden hallice olarak kesilmiş olarak dizin.
Son olarak patlıcanları da kızartma diliminden hallice olarak hepsinin üzerine koyarak bu işlemi de tamamlarız.

 

Sosta beklettiğimiz tavukları da hazırladığımız tepsinin üzerine yerleştirerek işlemi tamamlarız . Son olarak tavukları içinde beklettiğimiz sosu tepsideki sebzelerin üzerine dökerek ve tepsi tabanına yayılmasını sağlayarak bu güzel sosu ziyan etmemiş oluruz.  Bu aşamada tavuklarımız ve sebzelerimiz üzerine biraz tuz ilave edip üzerini de folyo ile kapattıktan sonra mahallemizdeki en yakın taş fırına veririz.

 

Yaklaşık 1-1,5 saat içerisinde yemeğimiz hazır olur. 

Yemeği yemeden önce 30-45 dakkika beklemek de nefaseti açısından yararlı olur.

Afiyet olsun. 

Not:  @elbais dostum maalesef foto yok. Açlığa yenik düştüm    :butwhy:

Edited by zarat
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
planetayfun    0
planetayfun

Her türlüsünü yerim :D
Edit: Yeteri kadar pişmiş olduğu sürece.

Edited by planetayfun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...