Jump to content
Sign in to follow this  
Kobalamin

Evde Alkollü İçecek Yapımı

Recommended Posts

Kobalamin    109
Kobalamin

Aramızda evinde bu işlerle uğraşanların deneyimlerini paylaşabileceği bir başlık olmasının iyi olabileceğini düşündüm.

 

Hazır kitlerle şuana kadar 2-3 farklı tipte bira çeşidi ve hazır etil alkolle rakı ve viski yaptım. Evde üretim yapmak isteyenler veya bu konular hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere deneyimlerimi paylaşabilirim. Konu hakkında fikir sahibi olmayanlara ise tek söyleyebileceğim, evinizde yapacağınız biranın seri üretim biralardan çok daha lezzetli olacaği, rakının ise hiçbir farkı olmadığıdır.

Bunu meşgale edinmiş kişiler var mıdır aramızda? :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites
d3d3    413
d3d3

çevremde şarap yapan çok var ,şarapla aram pek iyi olmadıgından ilgimi cekmedi, birayı merak etmişimdir hep denemek lazım :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites
elbais    1,705
elbais

Ben yıllardır vişne ve portakal likörü yaparım. Bir de Limonhello.

 

Diğer alkolleri denemedim, şarap ve rakı yaşlılık planlarım arasında ;) Çok abartıp single maltta deneyebilirim :oleyo:

Share this post


Link to post
Share on other sites
d3d3    413
d3d3

yapıyorum demekle olmuyor tarif istiyoruz @elbais @Kobalamin :oleyobira:

Edited by d3d3

Share this post


Link to post
Share on other sites
elbais    1,705
elbais
d3d3, 09.01.2018 - 08:50 tarihinde yazdı:

yapıyorum demekle olmuyor tarif istiyoruz @elbais @Kobalamin :oleyobira:

Tabii ki, memnuniyetle :)

 

Limonhello tarifimi veriyorum;

 

Malzeme:

500 ml saf alkol. (96 derece olursa süper, 96,5 derece de kabul)
6 adet limon (kalın kabuklu)
650 ml, kaynatılıp soğutulmuş su (kaynak suyu kullanın mutlaka)
400 gram esmer şeker

 

Yapılışı:

Limonların kabuklarını bir soyacak yardımı ile çok ince soyun. Kabukların içinde beyaz kısmın olmaması lazım, yoksa acı olur. Temizlediğiniz kabukları bir kavanoza alın ve üzerine alkolü dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve ışık almayacağı, hareket etmeyeceği karanlık bir yere kaldırın, 4 tam gün uyuyacak. Bu esnada limon kabuğunun özü/yağı/esansı alkolde çözülecek. 4 tam günün sonunda bir tülbentten geçirip iyice sıkın, hatta pestilini çıkartın. 

 

Şimdi burası çok önemli; şekeri suyu ısıtmadan, karıştırarak eritin. Büyük bir kavanoza boşaltın ve üzerine limon özlü alkolü alın. Alkole su katmıyoruz, suya alkol veriyoruz ;) Kavanozun kapağını yine sıkıca kapıyoruz.

 

Dairesel olarak bir 5 dakika kadar kavanozumuzu çeviriyoruz, sonra bir 2 dakika kadarda çalkalıyoruz. İçine madeni, tahta vs kaşık falan sokmayınız :) hiç bir alet edevatınıza deterjan değdirmeyin, iki su sıcak sudan geçirin kafidir ;) 

 

Limonhello hazır, şimdi dinlenmesi için yine ışık almayan bir yere kaldırıyoruz. 4-5 gün kafidir ben en az 7-8 gün tutuyorum. 

 

Sürenin sonunda tercihen daha önce kullanılmamış şişelere doldurup, buzdolabına alıyoruz. Limonhello çok ama çok soğuk içilir, bu sebeple içmeden önce şişenizi derin dondurucu kısmına alın ve en az 2 saat bekletin, ayrıca bardaklarınızda dondurucuda olsun. 

 

Bu tarif ile yaklaşık %40 derece alkollü bir likör üretmiş olursunuz, isterseniz suyu daha da arttırarak alkolün derecesini düşürebilirsiniz ama bence gereksiz. Çünkü bu bir likör ve koyu kıvamlı yüksek alkollü olmalı, shot atacaksınız zaten ;) 

 

Ben aynı tarifi Kumkuat ile denedim o da çok güzel oldu, kalın kabuklu güzel kokan portakalla da olur herhalde.

 

Afiyet olsun, çok kaçırmayın hızlı alışmayın, alkol keyif için içilir kendinizi fazla kaptırmayın ;) 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...